Αποκάλυψη Star: Τρίτη δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο

SMS στους πλήρως εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν τη νέα δόση       

Μετά τα μπάνια και τις διακοπές έρχεται και η τρίτη δόση του εμβολίου, όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Κορωνοϊός: Ποιοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης του Star, τον Αύγουστο θα «κλειδώσουν»  οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν  οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν μετά σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους.

Μπουρλά: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά από 8 μήνες και κάθε χρόνο επανάληψη

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna. 

Μελετάται επίσης να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.

Moderna: Αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη μετάλλαξη χειρότερη από τη Δέλτα,  τα πράγματα στις αρχές της νέας χρονιάς θα θυμίζουν πλέον πολύ την κατάσταση προ κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top