Γκάλοπ Alco:  Με διαφορά 12,8% προηγείται η ΝΔ 

Ισχυρό σημείο της κυβέρνησης η εξωτερική πολιτική  

Με διαφορά 12,8% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου,  με αναγωγή, στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open. Συγκεκριμένα επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η ΝΔ προηγείται με 36,9% και ακολουθεί με 24,1% ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής, 5.5% ΚΚΕ, 4.6% Ελληνική Λύση, 3.6% ΜέΡΑ25, 1.6% Πλεύση Ελευθερίας και 11.5% αναποφάσιστοι.  

Γκάλοπ ALCO:Προβάδισμα 12,9% για τη ΝΔ 

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης της Alco ότι στο ερώτημα «πείτε μου αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ισχυρό σημείο της κυβέρνησης είναι η εξωτερική πολιτική, για την οποία το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι «καλύτερη» σε σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το 27%  να απαντά «ίδια» και το 23% «χειρότερη».

 

Αντιθέτως «αδύναμο» σημείο της κυβερνητικής πολιτικής είναι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας,  όπου το 21% απαντά ότι είναι χειρότερη επί διακυβέρνησης ΝΔ και το 39% καλύτερη επί ΣΥΡΙΖΑ, με το 33% να απαντά «ίδια».  

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 15,4% η ΝΔ- Τι λένε πολίτες για lockdown και μέτρα

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές, το 41% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, έναντι 22% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό υψηλότερο από το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ, σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο υπολείπεται σημαντικά του εκλογικού του ποσοστού.

Το 54% θεωρεί ότι οι απαγορεύσεις για όσους δεν είναι εμβολιασμένοι είναι απαραίτητες για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ το 39% απαντά ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας,