Βγάζουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες ημέρες

Εντός της εβδομάδας η συζήτηση στην Επιτροπή - Τι δήλωσε η Πελώνη

Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Με τα κρούσματα και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ακολουθήσει τα βήματα άλλων χωρών, όπως η Ιταλία, που ανακοίνωσε πως τερματίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας σε εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Επιτροπή Βιοηθικής: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά με προϋποθέσεις

«Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη, τη σχετική απόφαση θα την πάρουν οι ειδικοί: «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει εντός της εβδομάδας το συγκεκριμένο θέμα».

Tι θα γίνει με τα δωρεάν self tests - Παρατείνεται η διάθεσή τους

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η κυρία Πελώνη είπε ότι φαίνεται να επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επανέναρξης διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, επισήμανε πως η κυβέρνηση αναμένει την τελική απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Self- test: Από τα σούπερ μάρκετ η διανομή τους στην Αχαΐα

Όπως εξήγησε, όπου υπάρξει πρόβλημα με αντιδράσεις φαρμακοποιών, όπως στην Αχαΐα, τα test θα διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, η κυρία Πελώνη  επεσήμανε πως η κυκλοφορία του ιού συνεχίζεται και αποτελεί κίνδυνο, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. 

«Παρατείνουμε για τον σκοπό αυτό τη δωρεάν διάθεση των self-tests σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού», τόνισε.
 

Προνόμια σε εμβολιασμένους: «Ήδη είναι σε ισχύ»

Αναφερόμενη στις διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως ήδη οι πρώτες έχουν τεθεί σε ισχύ, με τη μη χρήση μάσκας στα γυμναστήρια και την έναρξη των πανηγυριών σε περιοχές που το ποσοστό εμβολιασμού ξεπερνά το 50%.

«Ναι» από Μητσοτάκη σε διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

«Όταν υπάρχουν νεότερα, η συζήτηση θα ανοίξει περισσότερο», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Euro2020: «Καλούμε τον Ζάεφ να απέχει από τη διχαστική ρητορική» 

«Όλα αξιολογούνται και η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της χώρας», ήταν το μήνυμα, που έστειλε η Αριστοτελία Πελώνη προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά την ανάρτησή του για αγώνα της «Μακεδονίας» κόντρα στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του Euro 2020.

«Τούμπα» Ζάεφ: Πρέπει να λεγόμαστε Βόρεια Μακεδονία και στο EURO 2020! 

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής. Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και, μάλιστα, για ένα τόσο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό του ποδοσφαίρου και της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro», σημείωσε.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μία από τις βασικότερες επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας, όταν υπήρξε η συζήτηση για τη Συμφωνία, αφορούσε στο σκέλος της χρήσης του όρου «μακεδονικός», για τη γλώσσα και την ταυτότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top