Μητσοτάκης: Να έχουν μειωθεί τουλάχιστον 30% οι καπνιστές έως το 2025

Το μήνυμά του για την Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Την ευχή και τον στόχο του οι καπνιστές στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί κατά 30% έως το 2025 εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

«”Ημέρα κατά του Καπνίσματος” σημαίνει Ημέρα υπέρ της Ζωής. Την υποδεχόμαστε περήφανοι γιατί ο νόμος που ψηφίσαμε και πολλοί αμφισβήτησαν αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα. Και γιατί αποδείξαμε ότι ναι, μπορούμε να αλλάζουμε τις συνήθειες που βλάπτουν εμάς και τους γύρω μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος», έγραψε π πρωθυπουργός.

«Πρόκειται, ωστόσο, για ένα διαρκές στοίχημα ζωής και πολιτισμού. Γι΄αυτό και δεν αρκούν μόνο οι 21 δράσεις της Πολιτείας εναντίον του καπνού. Είναι αναγκαία και η αλλαγή στην καθημερινή συμπεριφορά όλων μας. Ώστε μέχρι το 2025, οι καπνιστές στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 30%», σημείωσε και κατέληξε: «Από την εξάρτηση στην υγεία είναι μία ανάσα δρόμος. Γι’ αυτό σβήνουμε το τσιγάρο και ανάβουμε τη φλόγα της ζωής».