Ψηφιακό πιστοποιητικό: Χαιρετίζει ο Μητσοτάκης τη συμφωνία  

«Θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ» 

Την προκαταρκτική συμφωνία για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ή όπως θα ονομάζεται «πιστοποιητικό covid» χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media.    

 

Πιστοποιητικό Covid19: Συμφώνησαν πορτογαλική Προεδρία και Ευρωβουλή

«Η σημερινή προκαταρκτική συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ αποτελεί εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Η Ελλάδα υπήρξε εξαρχής ένθερμος υποστηρικτής της, καθώς θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ και θα συμβάλει στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη» έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του. 

Να ανοίξουν τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους προτείνει η Κομισιόν!

Ο Manfred Weber, επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ στο Κοινοβούλιο και ο Jeroen Lenaers, σκιώδης εισηγητής του ΕΛΚ για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσαν από κοινού προηγουμένως τα εξής, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας:

«Χαιρετίζουμε το περιεχόμενο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η αρχική πρόταση ήρθε πολύ αργά και δεν παρείχε ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που είχαν οι διαπραγματεύσεις για να εκδώσει αυτή τη νομοθεσία εγκαίρως για τη καλοκαιρινή σεζόν, καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά τη νομοθεσία. Τώρα χρειαζόμαστε τα κράτη μέλη να το εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν».