Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Τι λένε οι πολίτες για self test, άνοιγμα και πανδημία

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του την Τρίτη 21 Απριλίου 2021, για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων

Προβάδισμα 16% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις 24 Απριλίου.

H Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36.2% έναντι 20.2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα , όσον αφορά το ποιος είναι κατάλληλότερος για πρωθυπουργός (52% έναντι 18.5%).

Προβάδισμα 16% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου / Πηγή: Βαρόμετρο Opinion Poll

Η πλειοψηφία των πολιτών (47%) εκτιμά ότι η χώρα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, με την αντίθετη άποψη να καταγράφει επίσης υψηλό ποσοστό (42%).

Σημαντική αποδοχή έχει το μέτρο της σταδιακά καθολικής εφαρμογής των self tests, όπως και αξιοσημείωτη είναι η ικανοποίηση από την οργάνωση και τους ρυθμούς εμβολιασμού, με ποσοστά 67.4% και 62.2% αντίστοιχα.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα νέα μέτρα για εκκλησίες και μετακινήσεις

Εξάλλου, το 50.3% τάσσεται υπέρ των μέτρων σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας, με το 47.6% να έχει επιφυλακτική έως και αρνητική άποψη.

Self- test: Υποχρεωτικά από σήμερα στο Δημόσιο - Ποιους εργαζόμενους αφορά

Υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία θέλουν 7 στους 10

Το 70% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού νοσοκομειακών και άλλων ευαίσθητων κατηγοριών εργαζομένων, με την άποψη αυτή να είναι πλειοψηφική σ΄όλα τα κόμματα.

Όσον αφορά την ικανοποίηση από τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση, φτάνει στο 51% έναντι ενός 48%, που έχει διαφορετική άποψη.

Ωστόσο, μόνο το 14% είναι ικανοποιημένο από την στάση , τον τρόπο αντιπολίτευσης και τις προτάσεις της για την πανδημία έναντι ενός 50%, που εκφράζεται αντίθετα.

Για το θέμα των ψήφων των αποδήμων που είναι εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς προυποθεσεις ακομα και με επιστολική ψήφο που επανήλθε στον δημόσιο διάλογο, το 67% τάσσεται υπέρ.