Κεραμέως: Αναμένουμε εισήγηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ πιθανόν να γίνουν και από απόσταση

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο εξετάζει η κυβέρνηση.

«Yπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Πέμπτη στον Σκάι.

Κεραμέως: 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες - Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Το σκεπτικό είναι να κερδηθεί όσο περισσότερος χρόνος γίνεται, στην έναρξη της νέας χρονιάς, καθώς την περσινή χρονιά τα σχολεία λειτούργησαν πολλούς μήνες με τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε για τη δια ζώσης εκπαίδευση. Το σχολείο σαφώς είναι για να μαθαίνει γράμματα στα παιδιά, αλλά είναι και η διάδραση στο σχολείο, η διάδραση μεταξύ μαθητών, το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι στο οποίο εστιάζουμε πέρα από το μαθησιακό» σημείωσε η κυρία Κεραμέως.

Εξετάσεις σε ΑΕΙ: Πιθανόν να γίνονται και από απόσταση

Ένα ακόμα φλέγον θέμα είναι οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια για το εαρινό εξάμηνο.

Η σκέψη της κυβέρνησης είναι οι φοιτητές να κάνουν τις εξετάσεις τους δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως όπως έγινε και πέρυσι, ωστόσο αυτό ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.

«Θα τεθεί το θέμα, αλλά αυτό θα κριθεί από την επιτροπή», σημείωσε η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των εξετάσεων για πτυχία ξένων γλωσσών, οι οποίες είπε πως μπορούν να γίνουν δια ζώσης με πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές».

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Εδώ και έξι μήνες τα φροντιστήρια της χώρας είναι κλειστά, με πολλούς να εκφράζουν φόβους για δημιουργία «υποψηφίων δύο ταχυτήτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα των φροντιστηρίων θα τεθεί στην επιτροπή τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να αποφασιστεί το εάν και πότε θα ανοίξουν.

Η υπουργός Παιδείας εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο δεν ανοίγουν, τη στιγμή που στις 10 Μαΐου θα ανοίξουν και τα σχολεία, είπε: «Υπάρχει μια διαφορά. Οι ειδικοί επιμένουν σε σταθερή σύνθεση τάξεων. Στο φροντιστήριο υπάρχει ανάμιξη μαθητών. Το θέμα το έχουμε θέσει στην Επιτροπή και δεν έχουμε πάρει “πράσινο φως”. Το ζήτησα τέθηκε εκ νέου. Αναμένουμε τη σχετική εισήγηση των ειδικών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top