Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Ούτε 14 αστυνομικοί, ούτε θωρακισμένα υπήρξαν

Έρχεται ειδικό σώμα για τη φύλαξη επισήμων

Ειδικό σώμα με συνεχή εκπαίδευση και με χρήση και ιδιωτικών εταιριών για τη φύλαξη των επίσημων προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη, με αφορμή την υπόθεση με τον Μένιο Φουρθιώτη.

«Χρειάζεται ειδικό σώμα της αστυνομίας, το οποίο θα έχει συνεχή εκπαίδευση. Θα νομοθετηθεί  με τόλμη και φαντασία και πολύ διάλογο. Θα μεταφέρουμε καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έδρασαν στο θέμα νωρίτερα από εμάς», σημείωσε.

Χρυσοχοΐδης: Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη φύλαξή του γνωστού τηλεπαρουσιαστή, υπογραμμίζοντας πως «ποτέ δεν τον φύλαξαν 14 αστυνομικοί, ούτε υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ο υπουργός:

Φουρθιώτης: Νέα δικογραφία σε βάρος του για πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ

-    Ποτέ δεν φύλαξαν 14 τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης

-    Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα

-    Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο

-    Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα

Βρούτσης: Ο Φουρθιώτης πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη

-    Ναι, η αστυνομία διέψευσε. Η ΓΑΔΑ συγκεκριμένα, με λιτή και κατηγορηματική ανακοίνωση, διέψευσε τις τερατολογικές δηλώσεις του αντιδημάρχου Πικερμίου, ότι 7 περιπολικά και 2 τεθωρακισμένα φυλάνε τον τηλεπαρουσιαστή

-    Η αστυνομία ποτέ δεν διέψευσε τη φύλαξη, θα ήταν άλλωστε παράλογο

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για αλλαγή του πλαισίου, ενώ  - αναφερόμενος στο θέμα του κ. Φουρθιώτη - είπε ότι η αστυνομία οφείλει να αξιολογεί κινδύνους και όχι προσωπικότητες.

Δίνοντας στοιχεία σχετικά με την υπηρεσία φύλαξης, ο υπουργός δήλωσε ότι το σύνολο του απασχολούμενου προσωπικού στη φύλαξη δεν ξεπερνά μονοψήφιο ποσοστό του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων.

«Στην κατανομή των επωφελούμενων είναι 60% πολιτικοί, 30% λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι και κάποιοι ιδιώτες και 10% διπλωμάτες και ειδικά σε δημοσιογράφους και εκδότες διατίθεται λιγότερο από το 2%», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top