Βρούτσης: Ο παρουσιαστής πήρε 200.000 ευρώ πριν αποκαλυφθεί η απάτη

«Ήρθε με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας και απειλούσε»

Ο Γιάννης Βρούτσης
«Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους», είπε ο Γιάννης Βρούτσης για γνωστό παρουσιαστή / Πηγή βίντεο: Open

Την αποκάλυψη ότι ο γνωστός παρουσιαστής πήρε περίπου 200.00 ευρώ εξαπατώντας το σύστημα «Συν-εργασία», εμφανίζοντας ξαφνικά μεικτές μηνιαίες αποδοχές συνολικού ύψους 80.000 ευρώ τόσο για τον ίδιο όσο και για πρώην και νυν συνεργάτες του, έκανε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Open, είπε πως άλλαξε τον σχετικό νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να κλείσει το «παράθυρο», που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός παρουσιαστής, τον οποίο ο ίδιος δεν κατονόμασε ευθέως, ωστόσο είχε ήδη κάνει χρήση του τρεις μήνες, παίρνοντας περίπου 60.000 - 70.000 ευρώ για κάθε μήνα.

«Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα. Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», είπε ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε και την επίσκεψη του παρουσιαστή στο υπουργείο του: «Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς, υπαλλήλους… Οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου. Ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, απεβλήθη από το υπουργείο Εργασίας όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου».

.

Παρουσιαστής: Προσφυγή στο ΣτΕ για την απόσυρση της αστυνομικής φρουράς του

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ, με την οποία αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί, που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του ζητά ο Μένιος Φουρθιώτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Προσφυγή Φουρθιώτη στο ΣτΕ κατά της μείωσης της φρούρησής του 

Ο  παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντισυνταγματική και παράνομη, διότι δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση, πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και ισχυρίζεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top