Πέτσας: Γιατί δεν ανοίγει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα»

Στους λόγους που οδήγησαν στο «μπλόκο» του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι. 

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα στις τρεις περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) ήταν ο κύριος λόγους που οδήγησε στην αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων  στις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες. Όπως πρόσθεσε, στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο και για αυτό αποφασίσθηκε να ανοίξουν. 

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα» δήλωσε επίσης ο κ. Πέτσας σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ. «Είμαστε στο τέλος αυτή της μεγάλης περιπέτειας. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα πάμε μια χαρά μέχρι το Πάσχα» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Στην ίδια εκπομπή ο Γ.Γ. Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης διευκρίνισε  ότι στις τρεις περιοχές όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και ότι  με το άνοιγμα των καταστημάτων απελευθερώνεται η πώληση και των  προϊόντων που απαγορεύονταν μέχρι τώρα να πωληθούν στα σουπερμάρκετ.