Forum «Φιλία»: Πολυμερής Διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών την Πέμπτη στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια

Πολυμερές Forum σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, με τη συμμετοχή επτά κρατών, θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 11/2, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Στο πολυμερές Forum «Φιλία» θα συμμετάσχουν συγκεκριμένα οι ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν και Ιορδανίας, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εκπροσωπηθούν από την Υπουργό Επικρατείας (λόγω προσωπικού κωλύματος του ΥΠΕΞ).

Πρόκειται για χώρες που έχουν συναντίληψη για τα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και επιδιώκουν τη διεθνή συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων, χωρίς όμως να αποκλείουν καμία χώρα από αυτή.

Η ατζέντα του Forum «Φιλία» επεκτείνεται και σε ζητήματα όπως η συνεργασία των κρατών στην Πολιτική Προστασία (άρα και στην αντιμετώπιση του Covid-19), ενώ δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αναδείξει τον ρόλο της ως «γέφυρα» μεταξύ κρατών σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.