ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων

Η απάντηση της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, για τις ευρωπαϊκές πιέσεις στις εταιρείες, που παρασκευάζουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση πως κυνηγάει μονίμως τις εξελίξεις και καλεί τον πρωθυπουργό «να πάψει επιτέλους να παρακολουθεί αμέτοχος στην ΕΕ τις δεσμεύσεις του προς τους πολίτες να διαψεύδονται η μια μετά την άλλη και να περιμένει στωικά  τις φαρμακευτικές ζητώντας τους να τιμήσουν τα συμβόλαια τους».

Μητσοτάκης: Θα περιορίζουμε δραστηριότητες όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να υιοθετήσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και «να ακολουθήσει και αυτός τον δρόμο που έδειξε χθες το Συμβούλιο της Ευρώπης για άρση της πατέντας».

«Ας συντονιστεί επιτέλους με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να σταματήσει να μετατρέπει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας 

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα:
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας. Εφθασε σε σημείο να χαρακτηρίζει την Ελλάδα ψωροκώσταινα της Ευρώπης! Παραθέτουμε λοιπόν τον σημερινό χάρτη του ECDC που μιλάει από μόνος του και δείχνει πόσο καταγέλαστα είναι τα ψέματά τους. Το μόνο που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες θλιβερές ανακοινώσεις, είναι να δείχνουν την ακραία εμπάθειά τους και το πόσο υποτιμούν την τεράστια προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας!»