Κορωνοϊός: Προαιρετικό και δωρεάν το εμβόλιο

Με ραντεβού θα γίνεται ο εμβολιασμός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως θα είναι εθελοντικός και δωρεάν.

Ωστόσο, επεσήμανε πως «θα υπάρξει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου το lockdown

«Το ένα μετά το άλλο μια σειρά εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλη Δεκεμβρίου ή αρχές Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που θα πάνε και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., με την ίδια αναλογία ως προς τον πληθυσμό και με το ίδιο κόστος, μέρος του οποίου θα καλύψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, ότι είναι συνταγματική η διαγραφή των παιδιών από τα νηπιαγωγεία, όταν οι γονείς αρνούνται να τα εμβολιάσουν, έκανε λόγο για μία επιβοηθητική απόφαση.

Συνταγματική η διαγραφή παιδιού από παιδικό σταθμό αν δεν έχει εμβολιαστεί

«Πρόκειται για ένα θετικό εργαλείο, προκειμένου να πειστούν περισσότεροι πολίτες», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top