Λιανεμπόριο: «Δε θα υπάρχει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»

Εξετάζουμε κάθε σενάριο για τα εποχικά καταστήματα, δήλωσε ο Γεωργιάδης

Την παράταση του lockdown, μετά τον Στέλιο Πέτσα, επιβεβαίωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο υψηλά». Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.199 κρούσματα.

«Η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή της πανδημίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας πως εάν δεν το πουν οι ειδικοί, δε θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα.

Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς.

«Θέλουμε να αποσυμπιέσουμε το σύστημα, χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία», είπε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τα εποχικά καταστήματα, που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια. Όπως είπε, η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Επιδότηση για σόμπες εξωτερικού χώρου: Ποιοι θα πάρουν έως 5.000 ευρώ

Αναφορικά με την κριτική περί καθυστέρησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς νωρίτερα.

Παράλληλα, θύμισε ότι και όταν η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείνουν τα μπαρ τα μεσάνυχτα, «μας έλεγαν τότε “δηλαδή έως τις 12.00 δεν κολλάει και 12.01 κολλάει”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top