Ρουσόπουλος για Πολυτεχνείο: Δεν προσφέρονται όλα για αντιπολίτευση

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν απαγορεύσεις συγκεντρώσεων»

Για απαράδεκτες εκφράσεις από την αντιπολίτευση, όπως «εκτροπή, πραξικόπημα, χούντα», έκανε λόγο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας για την απαγόρευση συγκεντρώσεων από 4 άτομα και πάνω για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Εμείς λέμε να κατατεθεί στεφάνι, όπως κάθε χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει αντιπολιτευτικό λόγο σε θέματα, που δεν προσφέρονται», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την απαγόρευση συναθροίσεων

Απαντώντας στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Ελλάδα σε ανοικτούς χώρους, ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε τον συνταγματολόγο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, «τη δυνατότητα απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων σε ορισμένη περιοχή ή ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα, εξ αιτίας της τρέχουσας πανδημίας, επιτρέπει ρητά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου του περασμένου Μαρτίου, την οποία έχει από καιρό κυρώσει η Βουλή, αρκεί να έχει διατυπώσει γνώμη η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας».

Ο πρώην υπουργός είπε πως η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι να για να τιμηθεί η ηρωική αντίσταση των φοιτητών και πως δεν είναι κατανοητό γιατί θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω πανδημίας και αυστηρών μέτρων, να μεταβούν στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ/ΕΣΑ.

Τέλος, υπενθύμισε πως είχαν γίνει απαγορεύσεις συγκεντρώσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2015 λόγω της επίσκεψης του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.