Oruc Reis: Σε διάταξη μάχης τα ελληνικά πλοία - Δείτε φωτογραφίες

Παρατείνουν τη Navtex οι Τούρκοι

Σε απόλυτη επιφυλακή βρίσκεται ο ελληνικός στόλος στο Καστελόριζο, καθώς η Τουρκία δε δείχνει καμία πρόθεση για αποκλιμάκωση της έντασης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που έδωσε για πρώτη φορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη δημοσιότητα, ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη παράταξη.

Τα ελληνικά πολεμικά (τουλάχιστον πέντε εξ αυτών) έχουν σχηματίσει ένα τείχος προστασίας στην ελληνική «κόκκινη γραμμή», στα έξι ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Σε άλλη φωτογραφία, μπορεί κανείς να διακρίνει το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, αλλά και τα δύο συνοδευτικά του, Ataman και Cengiz Han.

Το Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία

Η φωτογραφία του Oruc Reis ανάμεσα σε δύο τουρκικά πλοία / Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, το τουρκικό σεισμογραφικό έφτασε σε απόσταση αναπνοής, στα 9 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Παρατείνουν τη Navtex οι Τούρκοι

Παράταση της τουρκικής Navtex για το Oruc Reis αναμένεται αύριο, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία προσθέτει ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε μια περιοχή 4 χιλιάδων χλμ. και συνολικά αναμένεται να καλύψει μια περιοχή 15 χιλιάδων χλμ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ελληνικός στόλος Καστελόριζο 01Ελληνικός στόλος Καστελόριζο 02Ελληνικός στόλος Καστελόριζο 03Ελληνικός στόλος Καστελόριζο 04

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top