Αυτό είναι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: «Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει ένα βήμα στο μέλλον. Ένα βήμα για όλους. Έλα και εσύ για να πορευτούμε μαζί».

Αυτό δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο παρουσιάζεται το νέο λογότυπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό το αστέρι είναι για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο βίντεο της παρουσίασης του νέου σήματος. «Η Αριστερά και η Δημοκρατική παράταξη είναι δημιούργημα αυτών των αξιών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υπογραμμίζει ότι «σήμερα μια πλατιά Συμμαχία κάθε πολίτη που οραματίζεται τη Δίκαιη και Προοδευτική Ελλάδα της νέας εποχής έρχεται για να κάνει το όραμα πράξη».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάθε αστέρι συμβολίζει μία αξία:

-    Είναι η Δημοκρατία.

Γιατί η συλλογική δράση, η συμμετοχή και ο αγώνας είναι το εφαλτήριο της προόδου. Γιατί χωρίς αυτά, η κοινωνία μας μετατρέπεται σε ζούγκλα. Σε ένα διαρκές πείραμα κοινωνικού αυτοματισμού.

-    Είναι η Αλληλεγγύη.

Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, χωρίς κανένας να μένει στο περιθώριο. Μόνος αβοήθητος. Ξεχασμένος . Σε ένα κράτος που εκπαιδεύει τους πολίτες στον κυνισμό και την απάθεια απέναντι στον συνάνθρωπο.

-    Είναι η Δικαιοσύνη.

Γιατί χωρίς αυτή, τα προνόμια των λίγων επιβάλλονται στις ανάγκες των πολλών. Και τότε η αδικία γίνεται βίωμα, αδιαπέραστο τείχος που πάνω του καταρρέουν  όνειρα, φιλοδοξίες και ο κόπος ολόκληρων γενιών.

-    Είναι η Ελευθερία.

Γιατί η Δημοκρατία δεν φοβάται. Γιατί είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην έκφραση, στον τρόπο ζωής, στην συλλογική διεκδίκηση. Γιατί η περιστολή της ελευθερίας οδηγεί στο σκοτάδι της λογοκρισίας, της φίμωσης και της καταστολής.

-    Είναι η Ισότητα.

Γιατί δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος σε μια κοινωνία όπου σοβεί η ανισότητα και η εκμετάλλευση. Γιατί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας δικαιούνται να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ