Έκτακτη παρέμβαση Μητσοτάκη για τις τουρκικές προκλήσεις

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Δείτε στο video τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Έκτακτη παρέμβαση θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:30 για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις για τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο,

Στην παρέμβασή του αναμένεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη σε σχέση με τις εξελίξεις και θα τονίσει την πρόθεση της Ελλάδος για ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες, αλλά και την αποφασιστικότητά της να διαφυλάξει πάση θυσία την εθνική της κυριαρχία. 

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πλέει από τη Δευτέρα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.  

«Καλώ έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων το απόγευμα της Παρασκευής. Θα συζητήσουμε επείγοντα ζητήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε ανατολική Μεσόγειο, προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία και εξελίξεις στο Λίβανο» ανέφερε με Tweet του ο Ζοζέπ Μπορέλ.  

Την ίδια μέρα έκτακτη συνάντηση θα έχουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top