Ηχογραφήσεις Μιωνή: Έρχονται νέες αποκαλύψεις - Ξεκίνησε η έρευνα

Πιέζει Τσίπρα – Παππά η κυβέρνηση

Στον εισαγγελέα βρίσκεται το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, με στόχο να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία Παππά - Μιωνή έχει προκαλέσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία να πιέζει έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και να ζητά να θέσει σε «καραντίνα» τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιωνής στο Star: Έχω κι άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες!   

«Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;», τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Κυβέρνηση και ΚΙΝΑΛ βάζουν στο «κάδρο» του Παππά και τον Τσίπρα   

Ο κ. Παππάς αρχικά έκανε λόγο για κατασκευασμένες συνομιλίες, εν συνεχεία μίλησε για παραποιημένους διαλόγους και, τέλος, ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές σε «ατζέντα» και σε «πολλά λεφτά» δεν αφορούσαν τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ. Σαμαρά, Παπασταύρου και Μιωνή.

Εξάλλου, έδωσε τρείς αντικρουόμενες εκδοχές για να εξηγήσει ποιον εννοεί λέγοντας «μαγαζί». Στην ηχογραφημένη συνομιλία δείχνει το Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ. Στις συνεντεύξεις του τη μια λέει ότι είναι η χώρα και την άλλη ότι είναι ο Μιωνής.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που από την μία στηρίζει τον Νίκο Παππά, αλλά από την άλλη παίρνει αποστάσεις, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν έβαλε ποτέ στο στόχαστρο την Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Πάντως, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας προειδοποιεί και για νέες αποκαλύψεις.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, «έχω σκοπό να εισφέρω περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία, όταν με καλέσει ο εισαγγελέας».