«Ψηφίζουν» διακοπές παρά τον κορωνοϊό οι Έλληνες

Πάνω από 7 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα για την πανδημία

«Ναι» στις διακοπές λένε οι Έλληνες για το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, το 64% συνολικά των πολιτών απαντά σίγουρα ναι (35%) ή μάλλον ναι (29%) στο ερώτημα για το εάν θα έκανε διακοπές με τις κατάλληλες προσφορές, ενώ το 28% συνολικά μάλλον όχι (17%) ή σίγουρα όχι (11%). 

Όσον αφορά την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά).

Τέλος, το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω / δεν απαντώ. 

Σε σωστή κατεύθυνση τα οικονομικά μέτρα, λέει η πλειοψηφία των πολιτών

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 54% συνολικά δηλώνει ότι τα αποτιμά θετικά, καθώς απαντά «σε σωστή κατεύθυνση» το 18% ή «μάλλον σε σωστή κατεύθυνση» το 36%.

Το 37% των ερωτώμενων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%). Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Χαλάρωση μέτρων και χαλάρωση ανησυχίας 

Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η πανδημία του COVID-19 μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά), έναντι 33% και 30% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα.

Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%) έναντι 6% και 7% αντίστοιχα στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα. 

Μπροστά με 19,5% η Νέα Δημοκρατία

Η «ψαλίδα» της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου παραμένει μεγάλη (στο 19,5%), με πάνω από 7 στους 10 πολίτες να εγκρίνουν τα μέτρα για πανδημία, ενώ η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι και τα οικονομικά μέτρα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι σε σωστή κατεύθυνση. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά ΝΔ (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%).

Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).