Στεφανής στο Star: «Είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στην Τουρκία»

Όλα όσα είπε ο υφυπουργός Εθνικής άμυνας στο Star

Όσο περνάει η κρίση του κορωνοϊού και ανοίγει ο καιρός, μεγαλώνει η ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε Έβρο και Αιγαίο. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star και μίλησε για όλα όσα αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αντίδραση Τουρκίας στην καταδίκη: Όμηρος Ελλάδας και Κύπρου η ΕΕ

Σε ερώτημα για την ετοιμότητα της Ελλάδας απέναντι σε ενδεχόμενη πρόκληση της Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στεφανής, όλες οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πλευράς είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση της Τουρκίας, ενώ και η μεταναστευτική ροή στο Αιγαίο βρίσκεται υπό έλεγχο.

Τι ανέφερε για την «κατάρρευση» Ερντογάν

Με την τουρκική λίρα να καταρρέει και την πανδημία να ματώνει την Τουρκία, ο Ερντογάν δέχεται κριτική και εκ των έσω από αντιπολίτευση και δημάρχους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Στεφανής, ο Ερντογάν δέχεται πλήγματα σε όλα τα σχέδια που έχει αναπτύξει, όπως η Συρία και η Λιβύη.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να δείξει στο εσωτερικό του ότι είναι ισχυρός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

«Μηδενικές οι ροές στον Έβρο»

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν πλέον εκμηδενιστεί απ΄όταν η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα.

Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει τις αδυναμίες του παρελθόντος και αναμένεται να γίνει καλύτερη σε διαδικαστικό και οργανωτικό επίπεδο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.