Σκυλακάκης: Υπάρχει σχέδιο δράσης οκτώ μηνών για τον κορωνοϊό

Και οι επιστήμονες στα 800 ευρώ αν χρειαστεί απάντησε στον Σκανδαλίδη

Σχέδιο διάρκειας τουλάχιστον 8 μηνών για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, απέναντι στις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία,  διαθέτει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών  Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδη,  στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Πέτσας: Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με επιστρεπτέα προκαταβολή  

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το πακέτο 5 δισ. ευρώ είναι μόνο η “αρχή της αντιμετώπισης” και το Υπουργείο Οικονμικών αναμένει τα στοιχεία Απριλίου και Μαΐου για την πορεία των κλάδων της οικονομίας προκειμένου να υπάρξει νέο εξειδικευμένο πακέτο στήριξης προς εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους άνεργους.

Υπαγωγή στη μείωση επαγγελματικού μισθώματος ζητούν οι φορείς επιστημόνων

«Είναι η διάρκεια, η ένταση του φαινομένου, που πιθανότατα να χτυπήσει σκληρά τον τουρισμό το καλοκαίρι και να επανέλθει το Φθινόπωρο, και οι άγνωστες παρενέργειες από μία παγκόσμια ύφεση. Άρα πρέπει να φυλάμε δυνάμεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - όχι στο επόμενο 15ήμερο - αλλά στο επόμενο 8μηνο αν υποθέσουμε ότι αυτή η κρίση θα αρχίσει να ξεπερνιέται αρχές του 2021» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών. .

Μάλιστα ο κ. Σκυλακάκης συμπλήρωσε ότι το ΥΠΟΙΚ προετοιμάζει πακέτο στήριξης και για τους μακροχρόνια άνεργους, όπως και όλους τους  άνεργους, αλλά και  για επιχειρήσεις που σήμερα δεν καλύπτονται, ενώ υποσχέθηκε ότι αν η κρίση συνεχιστεί θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και οι επιστήμονες.

Απαντώντας στην εισήγηση του κ Σκανδαλίδη για εμπροσθοβαρή αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Εάν ρίξουμε όλα τα χρήματα σε μια στιγμή που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και δεν είναι έτοιμες να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα και δεν έχουν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα φοβάμαι ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν όχι με βέλτιστο τρόπο.

Αν ρίξουμε όλα τα χρήματα χωρίς να γνωρίζουμε τι χρειάζεται κάθε επιχείρηση θα τα ρίξουμε τσάμπα. Τα χρήματα είναι πεπερασμένα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το χειρότερο είναι να πυροβολείς αλλά όταν θα έρθει ο εχθρός να μην έχεις πυρομαχικά”
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top