Πλαφόν στα αντισηπτικά: Θα επιτρέπονται τρία ανά καρότσι

Γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη

Ξεκάθαρη διαβεβαίωση ότι υπάρχει απόλυτη επάρκεια προϊόντων στην αγορά για τρεις μήνες έδωσε, για ακόμη μία φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού λόγω του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τον χώρο του σούπερ μάρκετ και φτάνοντας στα ράφια, όπου βρίσκονται τα αντισηπτικά, των οποίων η ζήτηση έχει εκτοξευτεί, διαβεβαίωσε ότι έως την Πέμπτη θα υπάρξει σχετική τροφοδοσία.

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία. Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο διευθυντής του καταστήματος έδειξε στον υπουργό την κάρτα, με την οποία θα γίνεται η είσοδος των πελατών στο κατάστημα, με όριο τον ένα πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του.

Πλαφόν στα αντισηπτικά: Τρία ανά καρότσι το μέγιστο

Πλαφόν στα αντισηπτικά βάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια.

«Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, τόνισε πως «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού».