Μάστορας: Το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη μετά την ανάρτηση σε Instagram

«Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός» έγραψε

Τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε ο Χρήστος Μάστορας, τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες».

Αφορμή για την επικοινωνία στάθηκε μία ανάρτηση του τραγουδιστή στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκειά και τον θυμό του με όσους αποκαλούν τους Βορειοηπειρώτες, Νοτιοαλβανούς.

Η ατάκα Μητσοτάκη για την ημέρα των Ερωτευμένων – Γελούσε ο Τσίπρας

Ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε και στο θέμα της κατάργησης των ρυθμίσεων, σχετικά με τις μειωμένες συντάξεις χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

Ζευγάρι ξανά ο Χρήστος Μάστορας με τη Χριστίνα Παπαδέλη;

«Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες, που έχουν τα ίδια ένσημα!», γράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μάστορας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με τον γνωστό τραγουδιστή, τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Εξάλλου, ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη, που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως με τον νόμο Κατρούγκαλου, προβλέπεται πως το ποσό της σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών διαμονής στην Ελλάδα.

Οι Βορειοηπειρώτες θεωρούν απαράδεκτη τη σύνδεση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τα χρόνια διαμονής στην χώρα, καθώς χιλιάδες μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που μετανάστευσαν στην Ελλάδα μετά το 1990, στερούνται έτσι του δικαιώματος πλήρους Εθνικής Σύνταξης.