Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου:Το μυστικό τετ-α-τετ που έκρινε τη νέα Πρόεδρο

Η συζήτηση που είχαν στο σπίτι του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με άκρα μυστικότητα κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες εβδομάδες πριν καταλήξει στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η πρώην πρόεδρος του ΣτΕ βρισκόταν στη λίστα του πρωθυπουργού από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άρχισε η σχετική συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τους στενούς του συνεργάτες.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, φέρεται να ήταν αυτός που υποστήριξε με θέρμη μία πιθανή υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει πολύ θετικός.

Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

Σαμαράς: Απών στη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Μετά τη Σακελλαροπούλου, ο Μητσοτάκης αναζητά έναν ακόμη πρόεδρο

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, είχε ήδη πολύ θετική άποψη για την κα Σακελλαροπούλου, από τη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2019, όταν – ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης – την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου στον Λυκαβηττό 

Όσο περνούσαν οι μέρες προς τις τελικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η λίστα των υποψηφίων μίκραινε και ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα «μυστικό» ραντεβού με την έμπειρη δικαστικό στις αρχές Ιανουαρίου στην πρωθυπουργική οικία στον Λυκαβηττό.

Οι δυο τους έκαναν μια αναλυτική συζήτηση, με τον πρωθυπουργό να μεταφέρει στην υποψήφια Πρόεδρο πως είναι μία από τις επιλογές του για την Ηρώδου Αττικού, χωρίς ωστόσο να της ανακοινώνει κάποια απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κράτησε πολλή ώρα και ξεδιπλώθηκε μια σειρά από θέματα. Εξ ου και η πρόσφατη φράση του κ. Μητσοτάκη, πως η υποψήφια πρόεδρος «είναι ένας θαυμάσιος και πολύ ζεστός άνθρωπος».

Τελικώς, κάποιες ώρες πριν τις τελικές ανακοινώσεις, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου πως ήταν η τελική επιλογή του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top