Ισχυρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία από την προεδρική φρουρά

Εγκάρδια συνομιλία με Μητσοτάκη – «Και του χρόνου» από τον Βούτση

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία έστειλε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κόβοντας την πίτα στην Προεδρική Φρουρά. 

Παυλόπουλος: Ανυπόστατο θεσμικώς το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

Νωρίτερα αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο. «Θα μας βρει απέναντι, ενωμένους, σε κάθε απειλή», διεμήνυσε στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Η κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς από τον Προκόπη Παυλόπουλο   

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή εναντίον της πατρίδας. την Ελλάδα θα τη βρουν απέναντι, έτοιμη και ενιαία. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια. Ας το καταλάβουν καλά όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα υποχωρήσει έστω και λίγο από τα δικαιώματά της. Και σήμερα δεν είμαστε μόνοι».

ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ 

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε κι ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας στο εσωτερικό της χώρας:  «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. αλλά να είστε βέβαιοι ότι αυτός ο τόπος θα ανταπεξέλθει. για τα δύσκολα είμαστε φτιαγμένοι. αλλά με τον ορό να είμαστε ενωμένοι, κόντρα στον  διχασμό». 

ΟΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκοψε την πίτα στην Προεδρική Φρουρά, ενώ λίγο νωρίτερα δέχθηκε τις καθιερωμένες ευχές της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας στο Προεδρικό Μέγαρο.  Πρώτος τον χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο είχε μια σύντομη συνομιλία σε εγκάρδιο κλίμα.  

 

Ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Προκόπη Παυλόπουλο για το νέο έτος 

 "ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι και έτσι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκε στον Πρόεδρο ο Νίκος Βούτσης και μάλιστα με νόημα, λέγοντας «και του χρόνου!». 
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ανταλλαγή ευχών ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο 

 Νωρίτερα, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία παρακολούθησαν την καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη.

Στην πανηγυρική δοξολογία για το νέο έτος Παυλόπουλος και Μητσοτάκης