Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ελληνικά F-16 στην Κύπρο!

Άσκηση - μήνυμα μαζί με βομβαρδιστικό Β-52 των ΗΠΑ

Ελληνικά F16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο, για 2η φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μαζί με βομβαρδιστικό των ΗΠΑ.   

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο  Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πολλές και με ιδιαίτερο συμβολισμό είναι οι ασκήσεις που διεξάγουμε αυτή την περίοδο με Αμερικανούς, Ισραηλινούς, Αιγύπτιους και αρκετούς άλλους. 

Το πρωί, ένα γιγαντιαίο αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 μαζί με ένα ζευγάρι ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα, μπήκαν στο FIR Λευκωσίας, πέταξαν κοντά από το τουρκικό γεωτρύπανο και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν στο "οικόπεδο 7" και τελικά έφτασαν μέχρι και το βορειοανατολικό άκρο της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο άσκησης. 

Παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα στην περιοχή της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου η κοινή αεροναυτική άσκηση ελληνικών και αιγυπτιακών δυνάμεων, με την επωνυμία "ΜΕΔΟΥΣΑ", με τη συμμετοχή μάλιστα και της Κύπρου. 

Την ίδια στιγμή, τέσσερα ελληνικά F-16 συμμετέχουν στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση "BLUE FLAG" που διεξάγεται στο Ισραήλ, μαζί με αεροσκάφη από ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία και Ιορδανία.

Η Τουρκία προσπαθεί να απαντήσει  δεσμεύοντας για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της, μέσα στο Νοέμβριο, τρεις μεγάλες περιοχές. Η μία μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου και νότια και οι άλλες δύο νοτιοδυτικά και νότια της Κύπρου, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.