Κατάθεση - «φωτιά» του Αγγελή για τους χειρισμούς του «Ρασπούτιν»

Βαριές καταγγελίες και από Σαμαρά κατά Τσίπρα στη δικογραφία

Σοβαρότατες καταγγελίες του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή εις βάρος του στελέχους της πρώην κυβέρνησης με το προσωνύμιο «Ρασπούτιν»,  το οποίο πάντως δεν κατανομάζει,  περιλαμβάνει η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. H δικογραφία προκάλεσε ήδη την απόφαση της ΝΔ να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του πρώην  αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο ζητά επισήμως η ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην  κατάθεσή του ο κ. Αγγελής αναφέρει μεταξύ άλλων:

•    «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων» 
•    «Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»
•    «Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»
•    «Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε τη δική του ομάδα». 

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο  κ. Αγγελής απαντά:

•    «Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»
 Σε άλλο σημείο ο Αγγελής φέρεται να λέει:
•    «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης» 
•    «Κάθε εντολή που έδινε η Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν
•    «Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη». 
 

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ 

Σοβαρές καταγγελίες, σε αυτή την περίπτωση εις βάρος και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει και η κατάθεση του  Αντώνη Σαμαρά, στη δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες:

•    «Ο κ. Τσίπρας επένδυσε πολιτικά σε αυτήν την κατασκευασμένη υπόθεση, τοποθετούμενος εναντίον μου σε κάθε περίσταση και με κάθε αφορμή, ευκαίρως – ακαίρως, επιδιώκοντας την σπίλωσή μου. Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ που είδε το φως το αληθινό, αναγνωρίζοντας, αίφνις και ανακηρύσσοντας τον κ. Τσίπρα ως έναν εκ των 3 μεγάλων Εθναρχών –μετά τον Ελ. Βενιζέλο και τον Κων. Καραμανλή- που έχει γνωρίσει η Χώρα, χρησιμοποίησαν τους Εισαγγελείς για να στηθεί και να συντηρηθεί αυτή η απίστευτη και χωρίς κανένα ουσιαστικό και αποδεικτικό έρεισμα υπόθεση, μέχρι που άρχισε να βοά ο κόσμος και να αποκαλύπτονται όλες οι κραυγαλέες παρεμβάσεις και οι προκλητικές και ανήθικες παρανομίες. Κι όταν πλέον οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του «Ρασπούτιν» άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, ο κ. Τσίπρας παρέπεμψε, όπως θα δούμε παρακάτω, ως άλλος Πιλάτος απευθείας στον πρώην συνεργάτη του. Ο κ. Παπαγγελόπουλος στον δρόμο προς τις κάλπες είχε ήδη γίνει περιττό βάρος». 
•    «Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς ζήτησαν τον έλεγχο των τραπεζικών μου λογαριασμών, όπως και των λογαριασμών της οικογένειάς μου. Όπως αναφέρεται και στις τελευταίες μόλις αράδες της φλύαρης Διάταξης που θέτει οριστικά στο Αρχείο την εις βάρος μου δικογραφία, δεν ανευρέθησαν ποσά που να μπορούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο να δικαιολογήσουν έστω τις ψευδείς καταθέσεις: υπόθεση δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε και συντηρήθηκε τεχνητά με συγκεκριμένη μικροπολιτική σκοπιμότητα».
•    «Παρά το ότι ο έλεγχος των λογαριασμών αναφέρεται συνοπτικά στη Διάταξη, δεν αναφέρεται καθόλου άλλη έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Διαφθοράς: με σκηνοθετημένες κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων, ο κ. Ντζούρας προχώρησε στο άνοιγμα των θυρίδων της συζύγου και του αδελφού μου, χωρίς την παρουσία τους και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αν και του γνωστοποιήθηκε αδυναμία παρουσίας τους». 
•    «Ο παρευρισκόμενος Εισαγγελέας έλαβε εντολή και προχώρησε στη διάρρηξη των θυρίδων, στις οποίες δεν φυλασσόταν απολύτως τίποτα που να μπορεί να απασχολήσει την έρευνα. Η απαράδεκτη στάση των Εισαγγελέων, που αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνον στη δημιουργία εντυπώσεων πρόχειρα και βεβιασμένα, υπογραμμίζεται από τη λεπτομέρεια ότι ιδιαίτερα για τη θυρίδα που διατηρούσαν από κοινού η σύζυγός μου με την αδελφή της, τούτη (τη θυρίδα) είχαν επισκεφθεί τελευταία φορά το 2011. Όμως ο κ. Ντζούρας ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί από την υπεύθυνη για το πότε ήταν η τελευταία επίσκεψη των δικαιούχων της θυρίδας, αφότου την είχε πρώτα παραβιάσει! Φυσικά αυτή η παταγώδης ερευνητική αποτυχία αποσιωπάται στην εκδοθείσα Διάταξη».
•    «Από τις λοιπές κινήσεις των Εισαγγελέων για τον έλεγχο της υπόθεσης NOVARTIS δεν προκύπτει το παραμικρό στοιχείο που να επιτρέπει την υποψία έστω όσων ευφάνταστα κατέθεσαν οι πρόθυμοι ψευδομάρτυρες. Γιατί τότε συντηρήθηκε και κρατήθηκε ανοιχτή η διαδικασία τόσους μήνες; Τι έκαναν οι εγκαλούμενοι Εισαγγελείς τόσον καιρό; Την απάντηση δίνουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως εν τω μεταξύ: πίεζαν τους μάρτυρες για να καταθέσουν εναντίον των πολιτικών και δολοπλοκούσαν, ελπίζοντας ότι με τέτοιες καταθέσεις θα αντιπαρέρχονταν την έλλειψη αντικειμενικών και σοβαρών αποδείξεων».