Κρίσιμη η αυριανή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση ο Πάνος Σκουρλέτης

Οι εσωκομματικές κόντρες στο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν στην επιφάνεια μετά την ήττα στις εκλογές του Ιουλίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Η χάραξη της επόμενης μέρας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα απασχολήσει την πρώτη, μετά το καλοκαίρι, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αναμετρηθούν οι δύο διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν σε σχέση με τη διεύρυνση του κόμματος. 

Στην αντεπίθεση περνά ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω από τη διατήρηση του αριστερού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και περνά στην αντεπίθεση απέναντι στους συντρόφους του που του επιτίθενται.

«Για τον μεν φιλικό προ της Ν.Δ. Τύπο είναι κατανοητοί οι λόγοι τέτοιων αναφορών, όσο για κάποιους άλλους, ακολουθούν μια σταλινικής έμπνευσης πρακτική ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας 

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά και καλείται να βρει τις κατάλληλες εσωκομματικές ισορροπίες.

«Το ζήτημα σήμερα δεν είναι να δώσουμε τη μάχη της ταυτότητας και της πίστης στην παράδοση, αλλά ούτε και να μετατρέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σε μια περίοδο που η σοσιαλδημοκρατία έχει χρεοκοπήσει ιστορικά» τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΣΥΝ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν αποκλείεται πάντως ο Πάνος Σκουρλέτης να θέσει ο ίδιος αύριο θέμα παραμονής του στη θέση του γραμματέα του κόμματος και να ζητήσει από όσους διαφωνούν μαζί του να το εκφράσουν επίσημα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ