Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Κυβέρνηση για το άσυλο: «Ανομία Τέλος»

Σκληρή κόντρα στη Βουλή και αποχώρηση κομμάτων της αντιπολίτευσης

Υπερψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή το διυπουργικό νομοσχέδιο, με τις ψήφους της ΝΔ και ενώ οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ24  είχαν αποχωρήσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, για το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις που εντοπίσθηκαν και για τον βάσιμο λόγο απόλυσης.  

Το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο το υπερψήφισε και η Ελληνική Λύση, «παρών» ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής, «όχι» το ΚΚΕ, ενώ επέμειναν στην αποχώρησή τους και στην ψηφοφορία ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

Με το ίδιο νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και η  διάταξη  με την οποία η Βασιλική Θάνου δεν μπορεί να ασκεί πλέον τα καθήκοντα της προέδρου της Επιτροής Ανταγωνισμού   

Aποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25!        

Κατά τη συνεδρίαση και τις ομιλίες που προηγήθηκαν ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την ανομία που επικρατεί σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι η νέα ρύθμιση δεν φέρνει την κατάργηση αλλά την αποκατάσταση του ασύλου.

Μητσοτάκης: Τέλος η ασχήμια στα πανεπιστήμια, αποκαθιστούμε το άσυλο

Η κόντρα των δύο αρχηγών «χτύπησε κόκκινο», με αφορμή για μια ακόμη φορά, τις σπουδές τους. Ο Αλέξης Τσίπρας εκνευρίστηκε όταν βουλευτές της Ν.Δ. αμφισβήτησαν τις σπουδές του, διακόπτοντας με φωνές την ομιλία του.

Τα «νεύρα» Τσίπρα και η απάντηση για τα περί μεταγραφής από Βουλγαρία

Η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει να μην επιτρέπεται η αυθαίρετη επέμβαση της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια και μάλιστα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη ρύθμιση.

Κριτική στην κυβέρνηση γα τις ρυθμίσεις άσκησαν από διαφορετική σκοπιά ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25  Γιάνης Βαρουφάκης.       

«Τις δάφνες της Δημοκρατίας υπερασπίστηκαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και όχι τις μολότοφ. Την ελευθερία υπερασπίστηκαν οι φοιτητές και όχι τη βία» τόνισε κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.  

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος δεν ξέχασε ότι το όνομά του ενεπλάκη άδικα στην υπόθεση NOVARTIS από τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.    

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Βρίσκομαι εδώ γιατί εσείς με φέρατε