Στηρίζει τις προκλήσεις του Ερντογάν στην Κύπρο η τουρκική αντιπολίτευση

Ενημέρωση του ΚΥΣΕΑ από τον Δένδια για τις συναντήσεις στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ προέβη σε μερική αναδίπλωση ως προς την Τουρκία λέγοντας ότι προς το παρόν δεν εξετάζει περαιτέρω κυρώσεις για την παραλαβή των S400, πέραν της αποπομπής της από το πρόγραμμα F35.

«Πολύ δύσκολη κατάσταση για πολλούς λόγους. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ορισμένα μεγάλα λάθη όσον αφορά την Τουρκία και ήταν πολύ κακό. Οπότε το κοιτάζουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν έχουμε ανακοινώσει κάτι ακόμη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.  

Η δήλωση έγινε κατά τη συνάντηση του Τραμπ με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στο Οβάλ Γραφείο.

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επέστρεψε ήδη από την Ουάσιγκτον και σήμερα το πρωί ενημέρωσε το ΚΥΣΕΑ για τις συναντήσεις του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Επανεκκίνηση σε ασφάλεια: Νέα ομάδα «άμεσης επέμβασης» με κομάντο σε βαν

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Στην Άγκυρα τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης,  παρά τη σφοδρή κριτική τους στον Ερντογάν  τις προηγούμενες ημέρες, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία στηρίζουν την κυβέρνηση στις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Τουρκία (και οι Τουρκοκύπριοι), χωρίς να υποκύπτουν σε καμιά πίεση έχουν τη δύναμη να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο» αναφέρουν.  

ΝΤΟΝΜΕΖ: ΤΟ ΦΑΤΙΧ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Κι αφού και η Άγκυρα επικαλείται και αυτή το Διεθνές Δίκαιο, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει επαφές με εταιρείες άλλων χωρών για συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυτό που φαίνεται είναι  ότι η ανατολική Μεσόγειος θα συνεχίσει να «βράζει»  κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού

Επίσης διέψευσε τη φημολογία που κυκλοφόρησε ότι το γεωτρύπανο Φατίχ βρήκε φυσικό αέριο κι επεσήμανε ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες του σε τρεις με τέσσερις  βδομάδες.  Για το ερευνητικό πλοίο Ορούτζ  Ρέις είπε ότι θα πλεύσει προς την περιοχή τον άλλο μήνα.