Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για μέτρα κατά της Τουρκία ο Δένδιας

Ανένδοτος ο Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Ανένδοτος παραμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν τα μέτρα κατά της Τουρκίας.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιος ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα είναι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα, που πρότεινε η φιλανδική προεδρία για τις κυρώσεις στην Τουρκία, βρίσκονται μέτρα όπως η περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων, η αναστολή της δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η διακοπή των συζητήσεων για την αεροπορική σύνδεση και το «πάγωμα» των συναντήσεων υψηλού επιπέδου. 

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία

«Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ίδια γραμμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου θα συνεχιστούν, εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδεχθεί την πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ