Πέφτει στα μαλακά και ο Χριστοφοράκος με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ!

Οργή ΟΟΣΑ για τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα

Οι αντιδράσεις για τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα πλέον επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Ο OΟΣΑ αποφάσισε να θέσει τη χώρα μας σε επείγουσα αξιολόγηση μετά τη μετατροπή της ενεργητικής δωροδοκίας από κακούργημα σε…  πλημμέλημα, όπως μετέδωσε  ο δικαστικός συντάκτης του Star Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η τροποποίηση μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες που κυμαίνονται από το κλείσιμο εκκρεμών ερευνών διαφθοράς και διώξεων μέχρι την παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση της SIEMENS με βασικούς πρωταγωνιστές όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να πέφτουν στα μαλακά! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα είχε ενημερωθεί για τις άγριες διαθέσεις του ΟΟΣΑ από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά επέλεξε να μην κάνει τίποτα. Τώρα η Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο επείγουσας αξιολόγησης η οποία περιλαμβάνει και επί τόπου ελέγχους.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι  η Νέα Δημοκρατία είχε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν τις δεσμεύσεις για τη διόρθωση των προβληματικών άρθρων.