Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Ρουπακιώτης - Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ η Αχτσιόγλου

Ποιος αντικαθιστά τον Τζανακόπουλο στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ομιλεί στη Βουλή το 2013 ως υπουργός Δικαιοσύνης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ένας… παλιός γνώριμος θα αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, στον δρόμο για τις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αν και δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών θα αλλάξει κατά το συνταγματικό έθιμο και τη θέση του Αλέξη Χαρίτση, θα αναλάβει ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τελευταία πράξη: Διαλύεται σήμερα η Βουλή και ξεκινά η προεκλογική περίοδος

Ο γνωστός δικηγόρος έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας στην μεταβατική κυβέρνηση του Πάναγιώτη Πικραμμένου το 2012, αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης (Ιούνιος 2012 – Ιούνιος 2013) στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πιθανότατα θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Αχτσιόγλου; Τι απάντησε η ίδια

Blast from the past: Πώς ήταν Αχτσιόγλου και Νοτοπούλου πριν από χρόνια

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες- θα πολιτευτεί στην Α’ Αθήνας, αναμένεται να οριστεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κλείσουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.