Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Αχτσιόγλου; Τι απάντησε η ίδια

Πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας

Τα καθήκοντα της κυβερνητικής εκπροσώπου, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, πιθανόν να αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας αναμένεται να έχει -με απόφαση Τσίπρα- πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκλογική μάχη για την κάλπη της 7ης Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει αποφασίσει να την τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να αναλάβει κυβερνητική εκπρόσωπος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα πολιτευτεί -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στην Α’ Αθηνών.

Η κυρία Αχτσιόγλου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό από τον Αντώνη Σρόιτερ στη συνέντευξή της στον Alpha.

«Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, στην προεκλογική περίοδο, θα είστε κυβερνητική εκπρόσωπος; Στην ουσία, εκπρόσωπος του κόμματος...» ρώτησε ο παρουσιαστής του δελτίου του Alpha.

«Μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, υπάρχουν ραδιοτηλεοπτικοί περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων. Άρα, το ποιος θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και δε θα έχει αυτούς τους περιορισμούς συναρτάται απολύτως με το πώς θα συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια», απάντησε η υπουργός Εργασίας.

«Άρα είναι μία απόφαση του πρωθυπουργού, το πώς θα συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που δεν έχει τέτοιους περιορισμούς, για να οργανωθούν μετά και οι εμφανίσεις των υποψηφίων», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Όπως είπε με νόημα, «εγώ είμαι έτοιμη να ριχτώ σε κάθε μάχη».

Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκριθούν την Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.