Αυτοί είναι οι οκτώ νέοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

Υποψήφιοι και οι δημοσιογράφοι Παπαδημητρίου, Μπογδάνος, Μαρκόπουλος

 

Δείτε τη στιγμή που ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανακοινώνει on air την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές / Πηγή βίντεο: Σκάι

Τα πρώτα οκτώ ονόματα των νέων υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν διεκδικήσει την ψήφο για την είσοδό τους στη βουλή. 

Αυτοί είναι: 

Η διακεκριμένη καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της Δικτατορίας και έχει μείνει στη μνήμη όλων ως η φωνή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι  καταξιωμένοι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο Τάκης Φύσσας της «χρυσής» Εθνικής Ομάδας του 2004.

Άνθρωποι διακεκριμένοι στο χώρο τους, όπως ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής με μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οικονομολόγος Βασιλική Τσιλιγγίρη, που έχει εξειδίκευση στην Οργάνωση Αθλητικών Επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και η έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη που έχει υπηρετήσει επί χρόνια την παράταξη της ΝΔ 

Η κα Μοροπούλου, όπως και ο κ. Γιαννικουρής, θα είναι υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Ρένα Βασιλάκη θα κατέλθουν στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, ο Κ. Μπογδάνος στην Α’ Αθηνών, ο Δημ. Μαρκόπουλος και η Χριστίνα Τσιλιγγίρη στην Β’ Πειραιά, ενώ ο Τάκης Φύσσας στον Ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής.  

Το αποκάλυψε on air ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

 

Την αποκάλυψη πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου την έκανε ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου on air, λέγοντας πως θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Οι συνάδελφοί του στον Σκάι του έδωσαν «πάσα» για να κάνει την αποκάλυψη, λέγοντας «δεν ξέρουμε εάν θα είναι από Δευτέρα, εδώ μαζί μας».

Ο λόγος στη συνέχεια πήγε στον ίδιο, με τον κ. Παπαδημητρίου να λέει «θα τα πούμε όλα όταν ανακοινωθεί, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει γίνει μια συζήτηση με τον κ. Μητσοτάκη και πιθανότατα θα είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία».

«Μου αρέσει πολύ αυτό το κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ. Είναι πολύ ανοικτό», δήλωσε ο ίδιος.

Ως προς το τι τον έκανε να πάριε αυτήν την απόφαση, είπε: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε πολύ παλιά γνωριμία, μιλάμε πολύ καιρό. Του είχα πει πως σε ό,τι μπορώ να φανώ χρήσιμος, θα φανώ. Άλλωστε ήταν γνωστή η πρότασή μου, εδώ και καιρό, ότι πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή».