Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αμυράς

Θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές - Δημιουργείται (;) ξανά η ΚΟ Ποταμιού

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Αμυράς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής παραιτήθηκε διότι θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβερνητική τροπολογία που κατήργησε το ασυμβίβαστο μεταξύ του εν ενεργεία βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή.

«Μετά από μια έντονη και δραστήρια κοινοβουλευτική θητεία υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα. Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, αποφάσισα να μην κάνω χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα, καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015», έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook.

Η παραίτηση του κ. Αμυρά πολύ πιθανόν να φέρει ένα βήμα πριν την επανασύστασή της την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, αφού η έδρα του θα πάει στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη, που είχε χάσει τα προνόμια της ΚΟ, έχοντας μείνει με μόλις τρεις βουλευτές (Θεοδωράκη, Λυκούδη και Μαυρωτά).

Αν παραιτηθεί από βουλευτής  λόγω υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία είχε «μεταγραφεί» στη ΝΔ από το Ποτάμι, το Ποτάμι θα αποκτήσει έναν ακόμη βουλευτή, καθώς θα πάρει τη θέση της ο αναπληρωματικός Νίκος Νυφούδης.

Με την παραίτηση του κ. Αμυρά, τη θέση του οποίου θα πάρει η αναπληρωματική Αντιγόνη Λυμπεράκη, και την πιθανή παραίτηση της κας Μάρκου, θα ανέβουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές του Ποταμιού στους 5 και θα ανοίξει ο δρόμος για τον επανασχηματισμό της ΚΟ, για το οποίο όμως θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί σχετικά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.