«Καυγάς» Τσακαλώτου – ΝΔ για το αν προέβλεψε νίκη Μητσοτάκη σε εκλογές

«Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε διαπραγμάτευση για το πλεόνασμα»

O Τσακαλώτος στη Βουλή

«Καυγάς» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξέσπασε μετά από συνέντευξη του τελευταίου στο CNBC.

Η αιτία ήταν μία πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών για τον νικητή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο -ο οποίος μιλά άριστα τα αγγλικά- να προβλέπει ότι δεν είναι πολύ πιθανό να νικήσει η ΝΔ, αλλά να «μασάει» το «δεν», αποτέλεσμα πολλοί να μπερδευτούν και να πιστέψουν ότι έχρισε ήδη νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η Πειραιώς έσπευσε να πανηγυρίσει που ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε την ήττα του, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει την απομαγνητοφώνηση και να διευκρινίζει ότι ο υπουργός προέβλεψε ακριβώς το αντίθετο!

«Δεν μας δίνει σοβαρή απάντηση για το που θα βρει τα λεφτά η ΝΔ»

«Δεν είναι πολύ πιθανό να είναι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία», μετά τις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα.

«Δε νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να είναι στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: μετά τις εκλογές). Στην ατυχή περίπτωση που όντως γίνει κυβέρνηση, θα υποστηρίξουμε τον Μητσοτάκη για μείωση των πλεονασμάτων, δε θα αλλάξουμε θέση επειδή θα είμαστε στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο CNBC.

O κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% είναι πολύ υψηλό για μία οικονομία που έχασε το 27% του ΑΕΠ της και ξεκαθαρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία σε πολλούς άλλους τομείς, «αφού δε γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόγραμμά τους».

Μάλιστα, είπε πως το κόστος των ανακοινώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι στα 5 δισ. μόνο το πρώτο έτος και άλλα 4 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχουμε σοβαρή απάντηση για το από πού θα βρεθούν τα χρήματα».

Reuters: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση των 750 εκ. ευρώ τον Μάρτιο

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα θα πάρει τη δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας πως οι εκκρεμότητες στις μεταρρυθμίσεις είναι «συμφωνημένα νομοσχέδια» και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 11 Μαρτίου.

ΝΔ: Όταν τα λέγαμε, μας μιλούσες για την… Σκάρλετ!

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο», δήλωσε η Πειραιώς, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πιστεύοντας ότι είχε ομολογήσει δημόσια την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για την διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημά της ΝΔ για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε. Είναι αξιέπαινο να αναγνωρίζει κανείς, έστω και καθυστερημένα, τα λάθη του», σημείωσε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ζευγάρι... με την Σκάρλετ Γιόχανσον στο t-shirt του

Την ίδια ώρα, πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση υπενθύμισαν ότι όταν η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, «είχε δώσει σε αυτήν τόσες πιθανότητες επιτυχίας όσες και να βγει ο ίδιος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top