Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν: Στις 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα

Mετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου

Την επόμενη Παρασκευή στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου. 

Με στόχο να βγουν από τον πάγο που έχουν μπει από τον περασμένο Αύγουστο οι ελληνορωσικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο θα περάσει την πόρτα του Κρεμλίνου.

Αφορμή για την ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας ήταν η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο Σκοπιανό.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι τα ενεργειακά οι ρωσικές επενδύσεις, αλλά και η δυνατότητα αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία, το Κυπριακό καθώς είναι πάγια η θέση της Μόσχας για δίκαιη και βιώσιμη λύση, την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν επιχειρεί να αναθερμάνει τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο. 

Αναμένεται επίσης να υπογράφουν σειρά διμερών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας στους τομείς εμπορικής ναυτιλίας, του αθλητισμού και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος .

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβεντεφ αλλά και με Έλληνες ομογενείς.

 

 

 


Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου