Έφοδος του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Κατέσχεσε υπολογιστή!

Έντονες αντιδράσεις από ΑΔΕΔΥ: Πρωτοφανές γεγονός

Έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει η «έφοδος» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στα γραφεία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Το ΣΔΟΕ, αναζητώντας στοιχεία για το ταμείο αλληλοβοήθειας του σωματείου, κατέσχεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα βιβλιάριο τραπέζης.

«Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρει η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ ο ΣΔΟΕ αναζήτησε στοιχεία για το «ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά».

«Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Για στοχοποίηση έκανε λόγο η ΕΛΜΕ Πειραιά, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές δραστηριότητες του σωματείου ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.

«Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος μας! Σε αυτούς και μόνο απολογούμαστε!» αναφέρει το σωματείο.