«Μεγαλοψυχία» Ζάεφ: Ας βάζουν το «Made in Macedonia» και οι Έλληνες

«Θα επιλέξουν μόνοι τους οι Έλληνες εάν θέλουν αυτό ή το “Made in Greece”»

Κανένα πρόβλημα εάν οι Έλληνες χρησιμοποιούν την ετικέτα «Made in Macedonia» δηλώνει – με… μεγαλοψυχία – πως δεν έχει ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρει το σκοπιανό μέσο kurir.mk, ο Ζάεφ – μιλώντας στο Οικονομικό Επιμελητήριο της χώρας του – είπε ο τελικός στόχος είναι μεσά σε τρία χρόνια από την έναρξη της Συμφωνίας των Πρεσπών να διευθετηθεί το θέμα με τις ετικέτες προέλευσης στα προϊόντα των δύο χωρών.

«Μπορεί ορισμένοι Έλληνες παραγωγοί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το  "Made in Macedonia". Συμφωνήσαμε (εννοεί με την Ελλάδα) το δικαίωμα μη αποκλειστικής χρήσης του όρου. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εάν το  "Made in Macedonia" αναφέρεται και στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και στη χώρα μας, τη Μακεδονία» είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, οι Έλληνες παραγωγοί θα αποφασίσουν μόνοι τους, «αλλά αυτό θα συμφωνηθεί και με τη συγκατάθεση της “μακεδονικής” πλευράς».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι εάν δεν συμφωνούν Ελλάδα και Σκόπια στο θέμα της ετικέτας «Made in…», αυτό δεν σημαίνει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι έγκυρη».