Tagesspiegel: Σιγά μη συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις οι Έλληνες!

Χαρακτηρίζει ανόητη την «υπόθεση» ότι η Ελλάδα θα παράγει πρωτογενή πλεονάσ

Tagesspiegel πιεση γερμανικος τυπος μεταρρυθμισεις πλεονασματα

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί, ωστόσο η χώρα δεν έχει ακόμη διασωθεί, επισημαίνει η Tagesspiegel σε σχόλιό της για την ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό είναι ένα καλό νέο. Αλλά είναι συγχρόνως και μια “ιστορική στιγμή”, ένα “νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα”, όπως γιορτάζει η Κομισιόν; Στην πραγματικότητα, όχι. Αποδείχθηκε μόνο ότι αυτό που επετεύχθη για οκτώ χρόνια είναι τα παλιά χρέη να ανταλλαχθούν με νέα χρέη. Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται αμφίβολο κατά πόσο τρία προγράμματα διάσωσης, τα 274 δισ. ευρώ δανειακής βοήθειας και το βουνό από προαπαιτούμενα έχουν προετοιμάσει τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι επιπόλαιο να προσποιούμαστε ότι η Ελλάδα έχει διασωθεί» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Η Tagesspiegel καταγράφει πως η ελληνική οικονομία ανέκαμψε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στα προγράμματα διάσωσης όσο στη γενικότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, από την οποία επωφελήθηκε και η νότια Ευρώπη.

«Η υπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να παράγει πλεονάσματα για τα επόμενα τριάντα χρόνια είναι ανόητη. Αυτό όμως ήταν ζητούμενο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, το οποίοι οι Έλληνες έλαβαν στην πορεία. Όπως επίσης εξωφρενική είναι και η υπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια γενναιότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, όταν η διεθνής πίεση θα έχει πλέον χαλαρώσει» καταλήγει η Tagesspiegel.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top