Ο Λεβέντης καλεί τον Παυλόπουλο να παραιτηθεί για το Σκοπιανό

«Ό,τι δώσουμε δεν το παίρνουμε πίσω»

Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ως «φρένο» στη συμφωνία για το Σκοπιανό, ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Πολλά μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος, μέχρι και την παραίτηση. Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει κάτι, ποιος μπορεί εγώ; Είναι μείζον το θέμα. Ό,τι δώσουμε δεν το παίρνουμε πίσω» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Λεβέντης είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκπροσωπεί ούτε το 10% της θέλησης του λαού και μίλησε με σκληρά λόγια για τον πρωθυπουργό: «Η προδοσία είναι να επιτρέψει ο Τσίπρας να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εγώ έχω πει στον Τσίπρα και κάτι βαρύτερο: ότι αυτό θα είναι στίγμα στην οικογένειά του αιωνίως. Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία. Περιμέναμε τον Τσίπρα να δώσει την ονομασία “Μακεδονία”; Ελπίζω να κάνει πίσω έστω αυτή τη στιγμή».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Διαβάστε ακόμη: Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία – Ούτε οι Σκοπιανοί θα τη δεχτούν

Από τα βέλη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος: «Αυτά που λέει είναι ασυναρτησίες. Που ξέρει ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία; Αν περάσει τι θα κάνει χαρακίρι; Ο Καμμένος είναι σε δεινή θέση γιατί θέλει να φαίνεται στο λαό ότι δεν δίνει το “Μακεδονία”, αλλά στηρίζει μια κυβέρνηση που το δίνει».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα και στην Ελλάδα.