Βαρβιτσιώτης για επίθεση: Τους τρόμαξε ο πυροβολισμός και έφυγαν

Είχαν φτάσει μέχρι έξω από την πόρτα του γραφείου του αλλά ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος

«Δε συναντήθηκα μαζί τους. Είχαν φτάσει μέχρι το γραφείο μου, είχαν σπάσει τη διπλανή πόρτα και είχαν γράψει συνθήματα στον τοίχο, όταν ο φρουρός πυροβόλησε στον αέρα» δηλώνει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο star.gr για τον επίθεση που δέχθηκε χθες στο γραφείο του στην οδό Γενναδίου από κουκουλοφόρους.

Η ομάδα των 25-30 ατόμων χωρίστηκε στα δύο: η μία πήγε προς τον αστυνομικό φρουρό, που περίμενε στο αυτοκίνητό του, και η δεύτερη ομάδα μπήκε μέσα στο κτίριο, φωνάζοντας και «βρίζοντας χυδαία», όπως λέει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος παρέμεινε ψύχραιμος στο γραφείο του. Λίγο μετά ακούστηκε ο πυροβολισμός, που έριξε στον αέρα για εκφοβισμό ο αστυνομικός φρουρός, και οι κουκουλοφόροι που σε απόσταση αναπνοής από τον κ. Βαρβιτσιώτη, έφυγαν ατάκτως. 

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη - Πυροβόλησαν στον αέρα

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, κάποιοι εξ αυτών εγκλωβίστηκαν στο κτίριο καθώς «είχε κατέβει το ρολό» στην εξωτερική είσοδο. Ωστόσο, επειδή δεν είχε κατέβει ολόκληρο και καθώς έσπευσε προς βοήθεια και η ομάδα των κουκουλοφόρων, τελικά «το σηκώσανε όλοι μαζί και έφυγαν».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρβιτσιώτης δέχεται επίθεση. Πριν από μερικά χρόνια, μάλιστα, αναρχικοί είχαν κάψει ολοσχερώς το γραφείο του.

Σε ανάρτησή της σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα «Αναρχικοί» ανέλαβε την ευθύνη και μιλά για επίθεση που πραγματοποιήθηκε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας από 30/5».