Πολιτική κόντρα από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπγιάλα για τον Κουφοντίνα

«Τι ενδιαφέρει έναν 17χρονο ποιον σκότωσε;» αναρωτήθηκε κάνοντας σύγκριση με τη δολοφονία Λαμπράκη

Μεγάλη πολιτική κόντρα ξέσπασε σήμερα με αφορμή δήλωση του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ Μπγιάλα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο οποίος αναρωτήθηκε «τι να ενδιαφέρει έναν 17χρονο σήμερα ποιον σκότωσε ο Κουφοντίνας;»!

Η δήλωσή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παρευρισκόμενου στην ίδια εκπομπή αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι το ερώτημα το έθεσε κατά αντιπαραβολή της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.   μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στην οποία καλούσε τον πρόεδρο της ΝΔ «να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».

«Η δολοφονία του Μπακογιάννη τον ενδιαφέρει και δεν τον ενδιαφέρει η δολοφονία του Λαμπράκη;» αναρωτήθηκε επίσης  ο κ. Μπγιάλας για να ξεκινήσει καβγάς on air, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να του λέει σε πολύ έντονο ύφος :  «O  κ. Μητσοτάκης έχασε μέλος της οικογένειάς του από τον κ. Κουφοντίνα και δεν ντρέπεστε;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «εγώ αναφερόμουν στο σκεπτικό του κ. Μητσοτάκη όπως δεν ενδιαφέρει έναν νεαρό ποιος δολοφόνησε τον Λαμπράκη έτσι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σκοτώθηκε από κάποιους τρομοκράτες», για να απαντήσει εκ νέου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε μια ανακοίνωση του Μαξίμου που ήταν άρες μάρες κουκουνάρες. Το αίμα της οικογένειας Μητσοτάκη δεν το σεβάστηκε, τέτοιοι υποκριτές είναι».

Μπγιάλας για τις δηλώσεις του για τη 17 Νοέμβρη: «Η μονταζιέρα φταίει»

Mετά τον θόρυβο που ξέσπασε για τις δηλώσεις του πάντως, σε μια συγκυρία μάλιστα που ο καταδικασθείς για σωρεία δολοφονιών Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργίας πείνας γιατί δεν του χορηγήθηκε και πάλι άδεια, ο κ. Μπγιάλλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η «μονταζιέρα» φταίει για το πώς αποδόθηκαν οι δηλώσεις του και κάνει λόγο για «διαστρέβλωση».

Δήλωσε συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:        

«Η γνωστή και μη εξαιρετέα μονταζιέρα που έχει αναλάβει τη διαστρέβλωση και την παρερμηνεία των λεγομένων των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, ξαναχτύπησε και σήμερα, διαστρεβλώνοντας πλήρως τα όσα είπα στη συνέντευξη μου στην εκπομπή "Σήμερα" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

Συγκεκριμένα, ενώ άσκησα κριτική στην επιχείρηση ιστορικής λήθης που εξαπέλυσε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση Λαμπράκη, συγκεκριμένα ΜΜΕ “ανακάλυψαν” ότι είμαι θιασώτης της 17Ν!

Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών, επαναλαμβάνω την τοποθέτηση μου: “Η δολοφονία δηλαδή του Μπακογιάννη ενδιαφέρει έναν 17χρονο και η δολοφονία του Λαμπράκη δεν τον ενδιαφέρει; Το στηλιτεύω απλά γι’ αυτό το λόγο. Για να το ξεκαθαρίσω”. Επίσης, στην ίδια συνέντευξη επεσήμανα με έμφαση  ότι «η λήθη και η προσπάθεια του να διαγράψουμε ιστορίες έχει πολλές εκφάνσεις και είναι επικίνδυνες. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Το επικίνδυνο είναι ότι αυτοί που θεωρούν – και είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – ότι οι νέοι δεν πρέπει να ξέρουν ιστορία. Όχι. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία, να βασίζονται σε αυτήν, να παίρνουν παράδειγμα από τα λάθη του παρελθόντος, για να προχωρούν καλύτερα στο μέλλον.» Προφανώς αυτά που πραγματικά είπα διέφυγαν της προσοχής όσων επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα με ανύπαρκτα και φτιαχτά θέματα.

Η Αριστερά δεν είχε ποτέ καμία σχέση ούτε με την τρομοκρατία ούτε με ανιστόρητους συμψηφισμούς. Άλλοι οφείλουν να απολογηθούν τόσο για την υποκρισία όσο και για την αθώωση της άκρας δεξιάς».