Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για οικονομία

Μετά από αίτημα της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά

Μετά από αίτημα της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, θα ξεκινήσει στις 10 η προ ημερησίας συζήτηση με αντικείμενο τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το – λεγόμενο - ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα», ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν η κόντρα κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη να μεταφερθεί και στο Κοινοβούλιο. Παράλληλα, εκτιμάται πως δε θα λείψουν οι αναφορές στο Σκοπιανό.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για «καθαρή έξοδο» από την επιτροπεία και για σημαντικές αποφάσεις για το χρέος εν αναμονή, κατηγορώντας για ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία για καταστροφολογία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει με επίθεση κατά του προγράμματος ανάπτυξης της κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα πως η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει τη μεσαία τάξη αλλά και τους αδύναμους.

Η κα Γεννηματά, από την πλευρά της, αναμένεται να ζητήσει άμεσα εκλογές και να αναφερθεί στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη μέρα.