Κατηγορηματική διάψευση από Κοντονή: Η ρύθμιση δεν αφορά τους Τούρκους στρατιωτικούς

Κόντρα με Θεοχαρόπουλο: Ανεύθυνη η στάση σας – Κάνατε πατάτα

«Κάνατε πατάτα» είπε σε οργισμένο ύφος ο Σταύρος Κοντονής στον Θανάση Θεοχαροπουλό, που πρώτος κατήγγειλε τα περί «φωτογραφικής» ρύθμισης στο νομοσχέδιο για τη βία κατά των γυναικών η οποία θα οδηγούσε στην επέκταση της προφυλάκισης για τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους Τούρκους στρατιωτικούς, χαρακτηρίζοντας τη στάση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «ανεύθυνη».

Διαβάστε ακόμη: Σάλος με ρύθμιση της κυβέρνησης στη Βουλή – Βουλευτές καταγγέλλουν πως αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στο θέμα των Τούρκων στρατιωτικών, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κώστα Κατσίκη των ΑΝΕΛ που ζήτησε να εξεταστεί η ανταλλαγή τους με τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Διαβάστε ακόμη: Πολιτική θύελλα για Κατσίκη και «ανταλλαγή» στρατιωτικών - ΝΔ: Μας εκθέτουν διεθνώς τέτοιες απόψεις

«Δεν θα παραβιάσουμε ούτε το Σύνταγμα ούτε τους νόμους» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση όσων μιλούν περί ανταλλαγής.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε στον υπουργό Δικαιοσύνης πως αναγκάστηκε να πει ότι δεν θα ισχύσει η ρύθμιση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς «λόγω της σκληρής αντιπολίτευσης».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε κριτική στον κ. Κατσίκη ενώ ζήτησε από τον κ. Κοντονή να δεσμευτεί πως δεν θα φέρει στο μέλλον τροπολογία για τους Τούρκους στρατιωτικούς.