Επτά… και σήμερα για το δώρο Πάσχα: Υπολογίστε πόσα θα πάρετε

Δώρο Πάσχα: Υπολογίστε πόσα θα πάρετε

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου  θα πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα, το οποίο φυσικά μπορεί να δοθεί από τον εργοδότη και νωρίτερα αν αυτός το επιθυμεί.

Το δώρο δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος και η μη καταβολή του έχει βαρύτατες συνέπειες και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Στην περίπτωση, όμως, που ένας εργαζόμενος δεν εργάστηκε ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τότε δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: 

- για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο
- για αμειβόμενο με ημερομίσθιο, για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας σχέσης εργασίας.

Το ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων) της  ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα (δείτε ΕΔΩ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top