«Μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους»: Τι έγραφε η απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

Απειλές κατά πάντων: «Θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο»

Ωμές απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά αλλά και των βουλευτών περιείχε η επιστολή με τη σφαίρα που εστάλη την Τρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών, δύο μόλις ημέρες πριν την επίσκεψη του υπουργού στα Σκόπια για συζητήσεις όσον αφορά την ονομασία.

Διαβάστε ακόμη: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Νίκο Κοτζιά πριν πάει στα Σκόπια

Η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα γράφει: «Όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες».

«Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές.

Τέλος, καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα: «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που έχει δεχθεί αρχικά,έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία

Απερίφραστα καταδίκασε τις απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.