Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τη Novartis

Την παραίτηση του Α. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου ζητά ουσιαστικά ο Γ.Βλάχος

Σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis προχωρά η κυβέρνηση. Τη σύστασή της θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ωστόσο ότι  πρόκειται για σκευωρία.

Η ΝΔ λέει "ναι" στην προανακριτική αλλά υπό τον όρο ότι οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Η Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ καταγγέλλει σκευωρία με επιχείρημα και παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στη Βουλή στις 2 Φεβ. 2017 είπε επί λέξει 'και βεβαίως τώρα ανοίγει μια άλλη υπόθεση της Novartis που θα δούμε τι θα μας φέρει»

Τελευταία εξέλιξη: Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis αποφασίζει η κυβέρνηση

Την παραίτηση του Α. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου ζητά ουσιαστικά ο Γ.Βλάχος

Στο μεταξύ έχουμε σοβαρά παρατράγουδα στη ΝΔ αφού ο Γιώργος Βλάχος ουσιαστικά ζητά την παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Στο Βατοπαίδι ουσιαστικά όσοι εμπλέκονταν - χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ - έγινε παύση των καθηκόντων τους. Ο πρόεδρος θα το χειριστεί»

Αβραμόπουλος για Νοvartis: Tι ήταν κανένα παιδάκι ο Καραμανλής για να τον επηρεάσω;

Υπάρχουν και ενδοκυβερνητικές διαφωνίες

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα συλλεγούν και οι απαραίτητες υπογραφές. Ωστόσο ενδοκυβερνητικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις για τη βαρύτητα της υπόθεσης.

Βόμβα από Καμμένο για Novartis: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη χρηματισμού

Ναι στη συγκρότηση προανακριτικής λένε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι θα υπερψηφίσουν για να αποκαλυφθεί η σκευωρία τύπου 1989 που, όπως λένε, επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ